Lage sneakers

Lage sneakers

Iedereen heeft wel een paar of zelfs meerdere paren lage sneakers thuis in de kast staan. Lekker basic wit, tijdloze zwarte sneakers of misschien wel met een mooi kleurtje of printje. Het zijn je dagelijkse casual sneakers of je sportschoenen die jou blaren-vrij de dag door moeten laten komen. Niks loopt zo comfortabel als een paar sneakers, en dat mag dan ook wel met die razend snelle ontwikkelingen in comfort en gezondheid voor sportschoenen. Als ik sneakers zeg dan denk je al gauw aan Nike, Adidas, Puma en Converse. Al jaren de meest populaire merken wat betreft sneakers. Al mogen we merken zoals ASICS, Reebok, O’neil, Only Play, Seafolly en Under Amour ook absoluut niet onderschatten. Lage sneakers zijn populairder dan ooit en vliegen dan ook overal als warme broodjes over de toonbank.

Voel je vrij

De hele wereld ligt aan je voeten en met een paar van die soepele sneakers, loop je op wolken. Lange dagen zijn geen enkel probleem en je bent altijd klaar voor een avontuur, voel je vrij en laat de dag maar beginnen!

Lage sneakers

Happy feet, happier you!

Niks is meer waar dan dat. Je gezondheid gaat boven alles en hoe fijn is het als je dat dan kan combineren met een geweldige outfit en bijpassende accessoires. En laten we niet vergeten dat je door de sneaker een stuk sportiever de dag door gaat.

Lage sneakers

Je ziet er altijd fabulous uit

Lekker casual, of misschien wel chic. Het maakt niet uit welke stijl je kiest, een stoere sneaker kan bijna altijd een geweldige toevoeging zijn voor je outfit en is zeker niet minder vrouwelijk dan een high heel.

Lage sneakers

Dance the night away

Een avondje uit was nooit zo comfortabel als met een paar sneakers aan je voeten. Je kunt eindelijk eens lekker los gaan op de dansvloer, want met van die hoge stiletto’s aan onze voeten komen we vaak niet verder dan een beetje op de plek schuifelen.

Lage sneakers

Waar het ooit begon..

Voor de geboorte van de sneakers gaan we heel wat jaren terug. Terug naar de eind jaren van de 18e eeuw wel te verstaan. In deze tijd werden de schoenen handgemaakt van canvas met rubberen zolen. Er was destijds geen verschil tussen de rechter en de linkerschoen. Hier kwam verandering in toen de U.S. Rubber Company met een meer comfortabelere sneaker op de markt kwam. De sneakers, ook wel Keds genoemd, waren net als hun voorgangers ook gemaakt van canvas met rubberen zolen. De lage sneakers werden langzaam maar zeker een groot succes. De massa productie werd rond 1917 een feit. In dat zelfde jaar kwam ook Marquis Converse met een sportschoen op de markt, maar dan speciaal ontworpen voor de basketbal. De Converse All-Stars waren geboren, en zijn tot op de dag van vandaag de best verkochte basketbal schoenen ooit en haast niet te missen in menig schoenenkast. Het verhaal gaat dat sneaker schoenen de naam sneakers te danken hebben aan hun geruisloze rubberen zolen. Iemand die sneakers draagt kan een ander geruisloos besluipen.

Lage sneakers Lage sneakers

Waarop letten bij het kopen van sneakers?

  • kwaliteit. Bij het kopen van sneakers is het belangrijk dat je rekening houdt met de gezondheid van je voeten en de rest van je lichaam. Begin daarom goed met het kiezen voor kwaliteit sneakers. Kwaliteit sneakers zijn vaak niet direct de goedkoopste, maar als het om de gezondheid van je voeten gaat zijn sneakers niet de items om geld op te besparen. Je kan beter één goed paar sneakers in je kast hebben dan 2 of 3 paar ellendige sneakers die je een hoop blaren, likdoorns, zweetvoeten en andere narigheden bezorgen.
  • Goede maat. Zo is het ook belangrijk dat je de juiste maat kiest. De maten van je voeten kunnen een klein beetje verschillen, zorg daarom dat je altijd kiest voor de maat van de grootste voet. Niemand wilt te kleine schoenen, ze kunnen zorgen voor een hoop ergernis, pijnlijke teennagels en voeten. Zorg dat je voldoende teenruimte hebt en dat de schoen direct goed zit. Het uitlopen van schoenen betekent dat het materiaal soepeler wordt. De schoen zelf wordt niet groter, laat je dus niet strikken om te kleine schoenen te kopen..
  • Buigzame zool. Net als je voeten is het belangrijk dat je schoenen ook buigzaam zijn. Controleer schoenen hier altijd op door ze in de hand te nemen en te buigen. Trek de sneaker vervolgens aan en loop er een stukje mee en test het comfort. Een buigzame en degelijke zool zorgt voor een hoop comfort tijdens het lopen.
  • Type voeten. Het is niet geheel onbelangrijk om bij het kopen van een gaaf paar sneakers rekening te houden met de vorm van je voet. De breedte van je voeten en de hoogte van je wreef bepaald welk type sneaker perfect aan jouw voeten past. Een goed aansluitende sneaker zorgt voor meer steun en pasvorm. Pas ook altijd de linker én de rechter sneaker want je voeten kunnen niet alleen in maat maar ook in vorm verschillen.
  • Soepele hielen. Je kent het wel, net nieuwe sneakers en je voeten zitten al gecoverd onder de blarenpleisters. Dit kun je simpelweg voorkomen door een paar sneakers te kopen met soepele en zachte hielen en vormen. Ook kan het helpen om sokken of panty sokjes in je schoenen te dragen, dit voorkomt dat nare schurende gevoel aan je hielen.

De sneakers veroveren de wereld

Na het grote succes van de U.S. Rubber Company en Converse All-Stars kwam de Duitser Adi Dassler met een lage sneaker op de markt die hij naar zichzelf vernoemde: Adidas. Later droeg de Amerikaanse top atleet Jesse Owens, Adidas sportschoenen toen hij zijn vier gouden plakken won op de olympische spelen in 1936. Adidas is sindsdien ongekend populair. Veel beroemde Hollywood sterren staan dan ook in de rij om met dit top merk te mogen werken.

Lage sneakers

Lage sneakers

Concurrentie

Adi Dassler startte zijn merk niet alleen op. Hij deed dit samen met zijn broer Rudolf Dassler die later het bedrijf verliet en zijn eigen plan trok en het bekende merk Puma oprichtte. De broers kwamen lijn recht tegenover elkaar te staan in de strijd om het grootste sportmerk te worden. Dit niet zonder succes, ze behoren beiden al jaren lang tot de absolute top. Puma heeft de sportwereld veroverd van golf, skateboarden en rugby tot voetbal en tennis. Ook naast de sportwereld is Puma niet meer weg te denken. Een perfect schoentje om je comfortabel in voort te bewegen gedurende de dag.

Lage sneakers

Lage sneakers

Nike

Voormalig Olympiër en coach op de universiteit Bill Bowerman en een van zijn atleten Phil Knight startte in 1962 het bedrijf Blue Ribbon Sports op. Volgens verhalen bakte de vrouw van Bowerman op een dag heerlijke wafels. Hij zag de structuur van de wafels en kwam op het idee om deze zelfde structuur te verwerken in de schoenzolen. Hierdoor zouden de schoenen lichter worden, bijdragen aan een beter comfort en meer grip. Dit in combinatie met het idee van Knight om goedkope high-tech schoenen vanuit Japan naar Amerika te importeren, bleek een briljante zet te zijn in de sneaker geschiedenis. Jeff Johnson was de eerste medewerker van Blue Ribbon Sports. Hij begon de verkoop van de sneakers vanuit zijn busje bij atletiekwedstrijden, opende later het eerste officiële verkooppunt en droeg tevens de naam Nike aan. Nike werd geboren en groeide in een razend snel tempo uit tot een van de grootste sport – fashion merken.

Lage sneakers Lage sneakers