Hoge sneakers

Hoge sneakers

De hoge sneakers zijn helemaal HOT en behoren in ieders schoenen collectie thuis. Een fijn basic paar hoge sneakers maken jouw outfit helemaal af. De hoge sneaker oftewel de enkel sneaker is een schoen ontworpen voor de sport, in het bijzonder basketbal. Enkele zeer populaire basketbalschoenen zijn de Nike Air Forces 1, 2 en 3, Converse All-Stars, Reebok Freestyle, Reebok BB4600 En Fila’s. Ook mogen we de hoge sneakers van het zeer populaire merk Vans niet vergeten. De Vans Vault Hi Fi LX sneakers zijn speciaal ontworpen ter bescherming van de enkels van skateboarders. De modewereld kan natuurlijk niet achter blijven wat betreft deze stijlvolle sneakers. Ook bekende fashion merken zoals onder andere Gucci, Versace en Dolce & Gabbana, G-Star, Puma, diesel, Guess en Esprit hebben met succes hoge sneakers op de markt gebracht.

Van hoge sneakers naar high fashion

Omstreeks de jaren 1800 maakten de hoge sneakers hun eerste debuut. Het waren in die tijd luxueuze items waar veel arbeidsuren en dure materialen zoals rubber in zaten verwerkt. Na mate de jaren verstreken en de hoge sneaker verder en verder ontwikkeld werd, kwam de echte doorslag pas midden jaren 1900. Hoewel de hoge sneakers in het begin van hun ontwikkeling een beperkte doelgroep hadden, kwam daar naar enige jaren ook verandering in en werden de hoge sneakers een enorm succes voor jong en oud, sporter of geen sporter. Maar hoe is het nou eigenlijk zover gekomen dat we met z’n alle van die die-hard sneaker addicts zijn geworden? Lees gauw verder en laat je inspireren.

Hoge sneakers

Hoewel Basketbalspeler en schoenverkoper Chuck Taylor zijn sportschoenen al in 1921 debuteerde, werden de All stars in 1934 zijn grote doorbraak. Zijn naam werd toegevoegd aan de patch op de hoge sneaker schoenen en de Chuck Taylor All Stars werden een feit. Gedurende de WWII ging de schoenenverkoper en basketbalspeler in dienst als fitness trainer bij het U.S. leger en al gauw droeg iedereen zijn Chuck Taylor All Stars. De hoge sneakers werden zo positief ontvangen dat ze zelfs de officiële sneaker van de Amerikaanse strijdkrachten werden. Ook was Cuck Taylor een wereldwijde basketbal promotor. Basketbal werd in 1935 een officiële Olympische sport en ook dit was voor All Stars een enorme doorslag.

Hoge sneakers

Toen Nike mede oprichter Bill Boweman de Nike Cortez ontwierp was die voornamelijk bedoeld voor de atletiek wereld. Hij wilde een comfortabele sportschoen op de markt brengen die voornamelijk bedoeld waren om buiten lange afstanden mee te rennen. Dit ging niet geheel onopgemerkt voorbij in de mode wereld. De sneakers vielen erg goed in de smaak en in no-time veroverde de sneakers van Nike Cortez de mode wereld. Grote wereld sterren zoals de voormalig Charlie’s Angel Farrah Fawcett poseerde in een sportieve look met de Cortez sneakers. De foto die je hierboven ziet werd genomen tijdens opnames die plaats vonden in het Griffith Park, Santa Monica. Deze beelden en foto’s van dit stijlicoon zijn een van de meest bekende beelden ooit. Naast de voormalig Charlie’s Angel was er ook de prachtige film Forrest Gump die in 1994 in première ging. Forrest Gump rende de wereld rond in een paar sneakers van Nike Cortez, remember? Buiten een aantal kleur variaties zijn de Cortez sneakers niet te onderscheiden van 70’s sneakers. Zo werd er onlangs in 2015 de hoge sneaker variant uitgebracht, Nike Cortez Chukka. Deze verscheen in 2 kleuren, de zwart wit sneaker en een in de originele kleuren.

Hoge sneakers

Nike en Converse zijn belangrijke schakels geweest in het uitbreiden van de sneaker doelgroep. De schoenen werden voor iedereen toegankelijk en niet langer waren het alleen de sporters die op wolken liepen. Een paar hoge sneakers onder een gave jeans geeft je die heerlijke alle daagse sportieve look. Voor de mode wereld gingen er talloze deuren open. Stylisten en ontwerpers sloegen erop los om de meest gelikte outfit’s te ontwerpen en samen te stellen. Zo komen we dan ook bij het eerste luxueuze mode merk dat de sneakers zonder twijfel fantastisch op de kaart heeft gezet in de mode wereld. een merk dat ook in de sneaker revolutie een belangrijke rol speelde.

Hoge sneakersNiet alleen de grote sportmerken zagen de mega potentie van de hoge sneakers, maar ook Gucci. Het fashion merk bracht in 1984 de eerste luxueuze sneaker op de markt. Gucci Tennis werd een witte, Italiaans design sportschoen met rood en groene strepen op de zijkant. De deelname van Gucci aan de sneaker wereld opende de deur voor ieder mode merk. Nog nooit in de geschiedenis won iemand Wimbledon in een paar Gucci sneakers, toch draagt het de naam van de populaire sport. De schoenen waren en zijn vandaag de dag nog steeds een status symbool. Je legt al gauw een € 500,- neer voor een paar van deze hoge sneakers.

Hoge sneakers

Een tijdperk van de dagelijkse sneakers is geboren, de wereld lijkt er geen genoeg van te krijgen. Dus niet alleen de vraag werd groter, ook het aanbod. Steeds meer merken stonden op en brachten hun eigen unieke sneaker lijn op de markt. Niet alleen bestaande sport en fashion merken, maar ook nieuwe merken ontwikkelde zich naar de top van tegenwoordig.

Hoge sneakers

In 1985 tekende basketbal speler Michael Jordan een vijfjarig contract met Nike. Hij bracht in dat zelfde jaar nog in samenwerking met Nike de originele Michael Air Jordan I uit. Michael Jordan stond vooral bekend om zijn Fade Away Jump Shot, zijn uitzonderlijk hoge sprongen. Het was een groot keerpunt in de sneaker wereld toen de hoge sneaker Air Jordan I verscheen. Niet langer waren de basketbal schoenen alleen voor in sportzalen bedoeld. Vanwege het onnoemelijk groot succes volgde in de jaren daarop nog eens 30 nieuwe edities van de Air Jordan op de markt. De laatste is editie is de Air Jordan 1 KO, die sinds 17 augustus 2016 te verkrijgen is.

Hoge sneakersNadat de Air Jordans in ’85 met veel succes de markt veroverde, volgende al gauw het bekende sportmerk Adidas met de bekende en ook razend populaire Superstar urban sneaker. De Superstar hip-hop sneakers werden in 1986 op de markt gezet. Het werd het even rustig in de wereld van de sneakers totdat het bekende en classy fashion merk Prada in 1996 een high class sportschoen uitbracht. De schoen die speciaal ontworpen werd voor het zeilteam Luna Rossa, om te dragen tijdens de Amerikaanse regatta. Het strakke design en comfort van de schoenen zorgde ervoor dat ze niet alleen in de zeilsport gedragen werden, maar ook daar buiten. Deze high class sportschoenen werden gezien als status symbool in de jaren ’90, maar ook de daarop volgende jaren.

Hoge sneakers

In 2002 wisten Yohji Yamamoto en Jeremy Scott met de sneaker Forum Money, een sneaker met de print van Dollar biljetten, een opvallende twist te geven aan de uitstraling van de schoenen. Adidas bracht de twee heren samen en liet ze een nieuw design maken waarin de wereld van hoge sneakers en de wereld van fashion samen zouden komen. Dit is dan ook meer dan gelukt en de heren boekte enorm veel succes met deze hippe en artistieke sneakers. Er ontstond een creatief gouden duo dat tot op de dag van vandaag de meest gave sneakers voor Adidas ontwerpt. Het in 1889 opgerichte fashion merk Lanvin bracht in tegenstelling tot de hippe Forum Money sneakers, in 2005 sneakers op de markt met een moderne business look. De sneakers zijn te herkennen aan de neus van de schoenen. Die zijn in tegenstelling tot de rest van de schoenen van leer of plastic. Ze zijn eenvoudig te combineren onder een mooie jeans, een jurkje of leuke rok. De moderne en zeer stijlvolle sneakers werden erg goed ontvangen en behoren zonder twijfel tot de top meest gedragen sneakers.

Hoge sneakers

In 2009 bracht het luxe merk Louis Vuitton de sneaker business naar een nieuw level door de samen werking met rapper en style icoon Kanye West. Ze brachten niet één maar drie paar nieuwe sneakers op de markt die bijna direct uitverkocht raakte. Ze verhoogde de prijs van een paar sneakers zelf tot $1000, maar dat maakte geen verschil voor de verkoop.