High heels

High heels

Rechte rug, schouders naar achter en het neusje in de lucht lijkt bijna noodzakelijk om op deze schoenen je evenwicht te kunnen behouden. Volgens fashion websites zoals Gucci en Jimmy Choo hebben lage hakken schoenen een hak die niet hoger is dan 6,5 cm, de midden hakken schoen heeft dan weer een hak die tussen de 6,5 cm en de 9 cm is. Alle schoenen die 9 cm of hoger zijn worden beschouwd als echte High Heels. Hakken schoenen maken je benen langer en benadrukken je figuur op de meest positieve wijze. Hoe hoger de hakken, hoe moeilijker het dan ook is om er op een elegante manier op vooruit te komen. Het is dan ook aangeraden op te beginnen met het lopen op lage of midden hakken schoenen. Het materiaal waar de schoenen van gemaakt zijn kan ook een hele hoop verschil maken wat betreft het lopen op High Heels. Het is daarom dus helemaal niet verkeerd om dit soort schoenen van een beetje kwaliteit te kopen. Echt leer ademt en vormt zich in tegenstelling tot plastic schoenen perfect naar de vorm van je voet en zorgt dus voor een hoop comfort.

High heels

Waarom high heels?

Een gaaf paar sneakers of een stoere laars kan misschien wel net zo vrouwelijk zijn als een paar hakken, maar toch zou iedere vrouw de trotse eigenaresse van een paar high heels moeten zijn. Het zijn niet de meest comfortabele schoenen en het is dan misschien wel een hele kunst om er elegant op te kunnen lopen, maar wat zijn ze sexy! Zodra je eenmaal de high heel eigen hebt gemaakt, wil je niet anders. Hier beneden heb ik een aantal punten op een rijtje gezet waarom high heels zo fantastisch zijn en waarom iedere vrouw minstens een paar zou moeten bezitten.

 • De lengte. We weten natuurlijk allemaal dat je bijna een “kop” groter bent met een paar van die hoge hakken aan je voeten. Maar wist je dat dit ook de nummer 1 reden is waarom vrouwen wereldwijd hakken schoenen dragen?
 • Trekt aandacht. Mannen houden van vrouwen op hoge hakken, en wij vrouwen… wij houden met heel ons hart van high heels! Een schitterend paar high heels trekt de aandacht en dat weet je zodra je de vrouwen op straat ziet om kijken naar jouw schoenen. Je kan hier complimenten mee ontvangen van zowel mannen als vrouwen om je heen.
 • Zelfvertrouwen. Je stijgt letterlijk en figuurlijk de lucht in zodra je in een paar high heels stapt. En dat is ook te merken aan je zelfvertrouwen. Laat je innerlijke godin maar los en voel je sexy en zelfverzekerd.
 • Slanker. Door het dragen van high heels creĆ«er je bij bijna elke outfit de illusie langere, slankere benen te hebben. De hoge hakken dwingen je om uitgerekt en gestrekt te gaan staan en lopen. Hierdoor wek je de illusie slanker te zijn. Je beenspieren worden aangespannen en je vrouwelijke vormen komen schitterend tot hun recht.

High heels

Bang voor pijnlijke voeten

Moet ik lang staan? Kan ik wel zitten tussendoor? Zal ik ballerina’s meenemen en passen die dan ook wel in mijn clutch of tasje? Het zijn die vervelende vragen die telkens onze gedachten kruisen als we weer een paar high heels willen aantrekken. Hoe draag je high heels zonder pijnlijke voeten? Het is een vraag die al generaties lang gesteld wordt door de liefhebbende vrouwen van deze schoenen. En is het eigenlijk wel mogelijk, pijnloos op high heels? Ik denk van wel, wil je weten hoe? Lees dan vooral verder. Hier beneden heb ik een aantal life changing tips voor je op een rijtje gezet.

High heels

High heels are pleasure with pain. -Christian Louboutin

High heels

Hoe voorkom ik pijnlijke voeten?

 • Kies de juiste maat. De nummer een fout die vrouwen maken bij het kopen van schoenen is het kopen van de verkeerde schoenmaat. Je voeten veranderen door de jaren heen van maat. Met name na het krijgen van kinderen kunnen je voeten tot zeker een centimeter verschillen. Het is daarom dan ook belangrijk om regelmatig je voeten op te meten in een schoenenwinkel. Het kan ook mogelijk zijn dat je voeten verschillen van maat, kies in dit geval altijd de maat van de grootste voet. Het verschil is heel eenvoudig te corrigeren met een zooltje.
 • Let op het type voeten. Ga eens voor de spiegel staan op je blote voeten, en bekijk ze eens nauwkeurig. Misschien heb je een hoge wreef, of juist platvoeten? Heb je een brede of smalle voet? Ben je niet zeker tot bij welk type jouw voeten behoren? Laat er dan eens een pedicure of podoloog naar kijken, dit is altijd handig om te weten bij het kopen van de juiste high heels.
 • Hak dikte. Vermijd alle dunne hakken en stiletto’s. Hoe dikker de hak, hoe prettiger het loopcomfort. Met een dikke hak krijgt je voet meer steun en hou je het met gemak lang vol. Daarbij komt dat ook nog eens goed uit, een hoge blokhak anno 70s en 80s is weer helemaal hot and happening.
 • Weg met dunne zolen. Als er iets is waar je bijna zeker pijn van aan je voeten krijgt, dan is het wel dunne zooltjes. Vermijd dus absoluut high heels met dunne, platte zooltjes. Je wilt meer stabiliteit en comfort onder je voeten voelen, kies daarom voor een stevige zool of plateau en gun je voeten een zachte bodem om met gemak op te lopen. En een plateau zool is net als een blokhak weer helemaal hot. Comfort, sexy en fashion, zitten we hier niet allemaal op te wachten?
 • Pauzes. De high heels zijn in zekere zin een soort herinnering aan onze gezondheid. Het is super belangrijk om regelmatig gedurende de dag tijd voor jezelf te nemen. Je concentratie even te onderbreken, tot rust te komen en resetten. Het kost je maar een paar minuutjes per keer. Gun jezelf en je voeten dat relax moment en trap die hoge hakken uit om je enkels en tenen eens heerlijk te strekken. Stretch je voeten, punt je tenen en je zal zien dat je erna weer als herboren in je high heels springt.
 • Steun. Een nauwsluitende schoen zoals een laars of een enkellaarsje zorgt bijna automatisch voor veel voetondersteuning. Vermijd in de zomer hakken schoenen met weinig bandjes en ondersteuning. De meer bedekt is, de meer steun het geeft aan je voeten en loopcomfort.
 • Zooltjes of pads. Met een zooltje of pad kun je niet alleen maatverschil corrigeren, maar ook voor meer comfort zorgen. Een kleine pad die je onder de bal van je voet plaatst kan een wereld van verschil maken, de gel zorgt voor een zachte ondergrond en dit voelt echt veel aangenamer.
 • Leer boven plastic. Plastic schoenen zijn een echte no-go. Ze zijn slecht voor je voeten omdat plastic zich niet vormt naar je voet, het ademt niet, je krijgt er stikvoeten van en zo kan ik nog talloze reden bedenken. Kies altijd voor kwaliteit high heels met de juiste pasvorm.

High heels

High heels